El president Carles Puigdemont ha fet una última crida al vot en un vídeo dedicat als independentistes indecisos, recordant que acudint a les urnes es va poder aconseguir les "victòries" del referèndum de l'1-O, la d'Schleswig-Holstein a Alemanya, i la de Brussel·les quan el Parlament Europeu va reconèixer els eurodiputats en contra de la voluntat espanyola.

Al seu entendre, tot això no hauria estat possible si els independentistes haguessin optat per no votar i l'independentisme hagués estat deslegitimat

"Et demano que vagis a votar. Si en aquestes posicions tan dures, tan adverses, hem estat capaços d'aguantar la posició i donar victòries, imagina't si continuem, perseverem i mantenim la posició i en aquestes eleccions donem el missatge al món que Catalunya vol ser independent", ha indicat.

Puigdemont ha cridat a aconseguir diumenge una "remuntada nacional". "Encara que tinguis motius per estar decebut, per estar enfadat", ha demanat. Però ha insistit que per a això cal anar a votar. "Quan molta gent va a votar, el resultat és d'una fortalesa indiscutible", ha indicat.

Segons el president, de les eleccions és molt important que en surti un "govern fort" i advertit que es jutjarà l'independentisme també pels resultats electorals.