El president a l'exili Carles Puigdemont i els diputats de JxCat presos a Lledoners, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, no delegaran les funcions de diputats en altres parlamentaris del seu grup. 

El Parlament ha aprovat en el ple d'aquest matí no donar per suspesos els diputats encausats pel referèndum de l'1-O, tal com reclama el jutge Pablo Llarena, però ha deixat establert que puguin "designar" altres membres del grup perquè exerceixin els seus drets parlamentaris.

No obstant, JxCat considera que no ha canviat la situació dels seus diputats presos i exiliats, atès que el ple ha aprovat que no estan suspesos, i que per tant, serà suficient amb la delegació de vot, tal com ho han fet fins ara.

"Nosaltres continuem com fins ara, en la mesura que no hi ha suspensió dels diputats. Aquest és el compromís que teníem amb els nostres electors", ha assegurat el portaveu del grup, Eduard Pujol, en la compareixença que ha fet aquesta tarda al Parlament.

ERC ha presentat ja un escrit en què Oriol Junqueras i Raül Romeva designen el responsable del grup, Sergi Sabrià, perquè exerceixi els seus drets com a diputats.

De fet, la decisió de JxCat d'evitar cedir els drets dels diputats encausats no ha agradat als republicans que consideren que el grup de Puigdemont ha trencat l'acord a què havien arribat per respondre a la suspensió dictada per Llarena. Des d'Esquerra recorden que la solució pactada va ser de molt dificil encaix per tal de fer possible que tothom la pogués assumir i retreuen que ara JxCat l'ha incomplert.