Carles Puigdemont planta cara a Marine Le Pen des de la ciutat de París. El president a l'exili no s'ha quedat callat i ha contestat a les amenaces de la líder de l'extrema dreta francesa, que aquest dilluns l'ha involucrat en la seva campanya electoral. En una entrevista a El Periódico, Le Pen ha afirmat que, si guanya els comicis, no permetrà que Puigdemont operi lliurement al país. "Serem implacables amb tots aquells que ataquin les institucions legítimes del seu país, especialment si són països amics i socis", ha afegit la política, molt propera a Vox. Per la seva banda, Puigdemont, que es troba a París, ha fet una piulada titllant Le Pen de "titella dels franquistes de Vox" i ha anat més enllà avisant que no es quedarà de braços plegats i donarà guerra. "No només hi penso tornar, sinó que plantaré cara a tots els intents d’aplicar lleis franquistes que impedeixen la llibertat de moviments als ciutadans europeus", ha sentenciat el president a l'exili.

De moment, Le Pen és la favorita per guanyar les eleccions legislatives franceses del 30 de juny. Els comicis els va convocar el president de França, Emmanuel Macron, després que Reagrupament Nacional (RN) doblés en vots el seu partit a les europees del passat 9-J. 

Le Pen, un "titella dels franquistes de Vox"

En l'entrevista, la líder de l'extrema dreta francesa ha afirmat que és "vergonyós i humilia França" que Puigdemont hagi tingut la seva base d'operacions a la Catalunya Nord durant la campanya de les eleccions catalanes. A banda, quan se li ha preguntat sobre el lideratge de Pedro Sánchez, la d'extrema dreta ha afegit que si fos espanyola, "sens dubte lluitaria al costat de Vox contra un govern socialista extremista, que no només ataca els interessos del seu país, sinó que també fomenta una política europea particularment verinosa". 

L'esquerra francesa surt als carrers per aturar Le Pen

Milers de francesos ja han sortit als carrers per mostrar el seu rebuig a l'extrema dreta, que amenaça d'agafar més força al palau de l'Elisi i fins i tot governar. La darrera manifestació es va celebrar dissabte passat i va reunir 250.000 persones contràries a Le Pen. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!