En una entrevista televisiva aquest dimarts, Jordan Bardella, del partit d'extrema dreta francesa Reagrupament Nacional, ha argumentat que el seu partit està llest per governar, tot i que ha assenyalat que no tot el que vol fer el partit seria possible mentre Emmanuel Macron sigui president. "Estem a punt per governar", ha destacat. En aquest sentit, ha dit que seria possible fer coses en qüestions com ara la seguretat i la migració. Bardella també ha destacat que vol formar una majoria tan gran com sigui possible i treballar amb altres grups polítics.

➕ Per què l'extrema dreta puja en els països fundadors de la UE i baixa en d'altres?
 

Cal destacar que Macron va convocar eleccions legislatives anticipades després dels mals resultats a les eleccions europees de diumenge, mentre que l'extrema dreta a França va quedar en primer lloc. Reagrupament Nacional va obtenir el 31,37%, mentre que els aliats de Macron van obtenir només el 14,6%.

Nervis a França per les eleccions

Arran de la decisió d'Emmanuel Macron de convocar eleccions generals anticipades després de la victòria del partit d'extrema dreta Reagrupament Nacional a les eleccions europees de diumenge, els polítics francesos estan immersos en el que els mitjans han anomenat una campanya de “seducció nacional” per formar matrimonis precipitats i de manera ràpida. Sobretot, matrimonis de conveniència per lluitar pels escons que estan en joc i lluitar, a la desesperada, contra els resultats aclaparadors de l'extrema dreta a les europees.

➕ Eleccions europees: i ara què?
 

La campanya de la por ha començat i és que, malgrat la desesperació, no hi ha res clar. A l'esquerra, els líders polítics han anunciat que havien acordat formar un nou Front Popular per presentar un candidat únic a cada circumscripció. El grup inclou socialistes, comunistes i l'extrema esquerra La França Insubmisa, però aquestes aliances tenen una història inestable a França i no està clar quin paper, si és que en jugarà algun, tindrà el líder de La França Insubmisa, Jean-Luc Mélenchon. Aquesta és una de les qüestions més tràgiques de l'aliança. 

A la dreta, la pregunta més important és quins diputats del partit conservador, històricament gaullista, els Republicans —si és que n'hi ha algun— s'aliaran amb Reagrupament Nacional, que actualment no té prou persones per presentar-se a tots els districtes electorals. També a la dreta, l'exprimer ministre Édouard Philippe al govern centrista de Macron, que va formar el seu propi partit conservador anomenat Horitzons, ha demanat un front unit contra Reagrupament Nacional. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!