El president Carles Puigdemont no ha plantejat "en absolut" als seus col·laboradors la possibilitat de fer un pas enrere en les seves aspiracions, segons ha dit avui un dels advocats que assessoren els cinc exiliats a Bèlgica, Gonzalo Boye.

El lletrat s'ha dirigit a la premsa a les portes de la casa llogada a Waterloo (Bèlgica), on Puigdemont aquest divendres s'ha reunit amb els altres quatre consellers (Lluís Puig i Clara Ponsatí, de JxCat, i Toni Comín i Meritxell Serret, d'ERC).

"És una reunió ordinària. Ja hem tingut reunions similars", ha dit Boye sobre aquesta trobada dedicada a preparar les defenses jurídiques dels cinc polítics independentistes, en el que també ha estat present el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, que forma part de l'equip de la defensa de Puigdemont.

A preguntes de la premsa, Boye ha evitat valorar si un pas al costat de Puigdemont en termes polítics facilitaria la seva estratègia en termes judicials, i ha dit que mai fa "recomanacions polítiques". "Només hem parlat de temes jurídics. Jo només sóc l'advocat", ha afegit el lletrat, preguntat sobre una eventual investidura de Puigdemont.

A l'interior de la casa de Waterloo també es trobava el mosso d'esquadra que sol acompanyar el president, Lluís Escola, així com el conseller personal de Puigdemont, l'empresari gironí Josep Maria Matamala.

La reunió a Bèlgica es produeix després de la polèmica entre JxCat i ERC per la decisió que va anunciar dimarts el president del Parlament, Roger Torrent (ERC), de demanar al Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg mesures cautelars per intentar donar garanties per a la investidura de Puigdemont com a president de la Generalitat, vetada pel Tribunal Constitucional.

Un pas que JxCat, a través del seu portaveu adjunt Eduard Pujol, va titllar d'"arbitrària i unilateral", alhora que va advertir que podria xocar amb l'estratègia de defensa legal de Puigdemont, en la que precisament participa Josep Costa juntament amb l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas.

El vicepresident primer del Parlament, present avui a Waterloo, també ha fet públiques les seves discrepàncies amb Torrent dimecres passat i l'ha advertit que la demanda de mesures cautelars a Estrasburg no tindria "garanties d'èxit" i que no calia fer "el ridícul".