El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha intervingut finalment a través d'un vídeo en la concentració convocada a Estrasburg, a les portes del Parlament Europeu. El president ha subratllat que l'acte d'avui desmenteix aquells que 20 mesos enrere deien que el procés català és un afer intern espanyol. "Sou la prova del seu fracàs i del nostre èxit", ha assegurat als 10.000 assistents que, segons la policia francesa, eren a l'acte.

Puigdemont ha enregistrat el vídeo davant del pont que travessa la frontera amb Alemanya després que, arran de les informacions que apuntaven a una forta presència policial espanyola a Estrasburg i a la possibilitat d'una operació per detenir-lo, finalment ha decidit no entrar a França.

"Avui el Parlament Europeu sap que hi faltem tres persones, tots els eurodiputats saben que faltem l’Oriol, el Toni i jo. Saben que tenim un immens suport al darrere", ha assegurat.

El president considera que tot plegat contribueix a demostrar al Parlament Europeu que ha de resoldre el conflicte català i "ha d'intervenir-hi". "I no pararem perquè som molts i cada vegada més, la gent que diem que Europa necessita un reforçament democràtic; que d'aquesta manera no ens interessa", ha advertit.

Segons Puigdemont, no es tracta només d'una lluita de l'independentisme sinó de tots els ciutadans europeus que han de veure si aquesta és o no la Cambra que els representa.

Abans d'acabar ha dirigit un missatge directe a la nova presidència que haurà de substituir la d'Antonio Tajani, per fer una petició: "Que corregeixi la deriva de limitació democràtica de repressió, de regressió i limitació democràtica de presidència antecessora. Hi són a temps de demostrar que aquesta és la Cambra on els europeus volen veure's representats", ha advertit per concloure que "sense respecte al vot ciutadà no hi ha democràcia possible".

Puigdemont ha tancat el seu parlament amb un "visca Europa i visca Catalunya lliure!".