El president, Carles Puigdemont, ha expressat el suport a l'alcaldessa de Berga i "als càrrecs electes que pateixen persecució". Ho ha fet a través d'un tuit on ha subratllat que "la llibertat d'expressió no és cap delicte". L'alcaldessa, Montserrat Venturós, ha estat detinguda per ordre judicial aquest matí pels Mossos arran el cas de les estelades.

La consellera de Presidència, Neus Munté, ha estat la primera membre del Govern que ha reaccionat davant la notícia de la detenció de l'alcaldessa de Berga. Ha estat també a través de Twitter on ha denunciat el "dèficit democràtic i la persecució del govern del PP". 

"Ens faran trampes constantment"

En declaracions a Catalunya Ràdio, la consellera s'ha referit al fet que hagin estat els Mossos els responsables de dur a terme la detenció i ha subratllat que aquest fet responia a una ordre del jutge i que, per llei, la policia catalana té les competències de policia judicial. "Ens faran trampes constantment", ha advertit Munté referint-se a l'intent de l'Executiu espanyol d'esquerdar la unitat de les formacions independentistes.

"El problema no està en els Mossos sinó en el PP i la judicialització constant de la vida política a Catalunya”, ha denunciat la consellera, que ha qualificat de “gravíssim” que l’alcaldessa hagi estat detinguda per defensar unes idees legítimes i compartides per moltes altres persones a Catalunya”.

Pocs minuts després de la detenció, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha expressat el suport a l'alcaldessa a través de les xarxes.