El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha carregat amb duresa contra la sentència del TSJC que condemna a 20 mesos d'inhabilitació i 30.000 euros de multa als exmembres de la Mesa Lluís Guinó, Ramona Barrufet, Anna Simó i Lluís Corominas.

A través d'un tuit, Puigdemont ha denunciat que "la repressió continua, però cada vegada pren formes més aberrants". "Ara es condemna la mesa d'un Parlament per fer precisament de Parlament. El meu suport i agraïment a Lluís Guinó, Anna Simó, Lluís Corominas i Ramona Barrufet.

Els presos polítics també han reaccionat contra la decisió del tribunal. El president d'ERC i exvicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha assegurat que "en un país democràtic no es condemnaria mai la democràcia i la llibertat d'expressió".

L'exconseller de Presidència Jordi Turull ha qualificat la sentència de "tret de gràcia al parlamentarisme democràtic". "Tot el meu suport i escalf a Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet i Lluís Corominas. I un pensament també per a la presidenta Carme Forcadell, víctima d’una condemna absolutament escandalosa", ha afegit.

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha apuntat que "l'atac al parlamentarisme apuntala l'Estat d’excepcionalitat permanent". "Davant l'al·lèrgia al debat democràtic i d'una altra sentència vergonyosa: Més determinació, unitat i solidaritat", ha instat.

L'exconseller d'Afers Exteriors Raül Romeva ha lamentat l'augment de la "repressió" i ha enviat "tota l'estima i suport" als membres de la Mesa que "reben la ràbia de l'Estat per haver donat veu als diputats del Parlament de Catalunya". "A l'Estat espanyol, la democràcia es paga", ha afegit.

L'exiliat i eurodiputat de Junts Toni Comín s'ha mostrat "orgullós" de la Mesa del Parlament "que va defensar la democràcia, tot i saber a què s'exposava". "Cap condemna servirà perquè cap de nosaltres renunciï a lluitar per realitzar els nostres ideals", ha advertit.