L'advocat alemany del president Carles Puigdemont, Wolfgang Schomburg, ha demanat al govern alemany que aclareixi que aquest país no concedeix extradicions per causes polítiques, segons informa Süddeutsche Zeitung.

Schomburg, expert en dret penal internacional que treballa amb el seu fill Sören Schomburg, ha optat per elevar el llistó i apel·lar a les autoritats alemanyes, i ha recordat que la ministra de Justícia, Katarina Barley, és qui autoritza la tramitació de la demanda d'extradició.

L'advocat ha reconegut que res podrà avançar abans de dimarts, quan hagi passat la Setmana Santa, ja que a Alemanya és festa dilluns com a Catalunya. Però parteix de la base que l'euroordre d'Espanya contra Puigdemont és "imprecisa i superficial" i no s'ha de considerar vàlida. "L'acusació de violència contra Puigdemont és insostenible, i l'acusació de corrupció és temerària".

També ha anunciat que apel·larà al Tribunal Constitucional Federal si el Tribunal Superior de Schleswig Holstein no posa en llibertat Puigdemont de forma immediata.

El setmanari Der Spiegel també ha confirmat la notícia, per boca de Sören Schomburg, i ha remarcat que volen "que el govern federal rebutgi la petició d'extradició".