El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha visitat aquest dijous la Maternitat d'Elna, a la Catalunya Nord, amb els consellers a l'exili Clara Ponsatí i Toni Comín. En un acte organitzat pel Comitè de Solidaritat Catalana, Puigdemont ha assegurat que és "un honor poder ser a casa", referint-se a la Catalunya Nord, ja que segons ha sentenciat el president, "també és Catalunya".

De fet, Puigdemont ha comentat que quan aquest dimecres va entrar a la part francesa de Catalunya ja es va sentir com a casa. En aquesta línia, ha agraït l'afecte i solidaritat rebuda i ha precisat que són justament aquestes actituds les que derroten els feixismes. Això ho ha lligat amb el significat de la Maternitat, que durant la Guerra Civil espanyola es va convertir en "un temple contra el feixisme" i va ser un exemple de solidaritat i republicanisme.

L'acte que s'ha celebrat aquest dijous a Elna és l'hora solidària, una manifestació que se celebra cada dijous a Perpinyà per mostrar la disconformitat amb la situació dels presos polítics i exiliats que organitza el Comitè de Solidaritat Catalana. Aquest ha estat el primer cop que aquesta concentració s'ha fet fora de la capital de la Catalunya Nord.

Puigdemont Comin Ponsati maternitat elna - @MiriamSBrichs

@MiriamSBrichs

A part de Puigdemont, Comín i Ponsatí, a l'acte també hi han participat el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, i el delegat de la Generalitat a la Catalunya Nord, Josep Puigbert.

Després de la seva visita a la Maternitat, Puigdemont ha visitat l'Ajuntament del municipi  i ha signat el llibre d'honor per deixar palesa la seva visita a la Catalunya Nord. Durant l'acte l'ha acompanyat Nicolas Garcia, l'alcalde del poble.

A més a més, el president participarà demà a la Universitat Catalana d'Estiu a Prada de Conflent amb una conferència titulada Independència desactivada?. Aquesta conferència serà retransmesa de forma telemàtica a causa de la Covid-19.