El president, Carles Puigdemont, ha subratllat avui durant una trobada amb catalans residents a París el paper “indispensable” de les comunitats catalanes al món enfront d’una diplomàcia espanyola que va “obertament a la contra" del Govern.

“Amb un ministre que envia gent pagada per nosaltres al món a malparlar de nosaltres, i a intentar desfer el mandat democràtic que de manera ben transparent els catalans expliquem arreu”, ha lamentat.

Puigdemont ha fet aquestes valoracions en el primer acte del seu viatge de tres dies a París, on ha destacat que Catalunya és un país que sempre ha tingut “una mirada cap a fora” i que ara no només no es deixarà de tenir sinó que es reforçarà.

El president ha assegurat durant la intervenció que aprofitarà l’estada a París per explicar el procés tant a la conferència que oferirà demà al Sciences Po com amb les trobades empresarials i entrevistes a mitjans de comunicació que té previstes. “El mateix projecte de país que he explicat a Madrid, Londres o Brussel·les”, ha reblat.

“De moment no ens fan cas, però nosaltres mantindrem fins al darrer dia el diàleg i potser ens farà cas l’Estat espanyol. Però és evident que el món que té un compromís democràtic, veient el que passa i passarà a Catalunya, alguna cosa hi té a veure i dir”, ha manifestat.

Acompanya al president el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva.