Carles Puigdemont ha assegurat que la justícia espanyola haurà "d'explicar el canvi de delicte" pel qual es demana la seva extradició per mitjà d'una nova euroordre, un cop feta pública la sentència del judici contra el procés. "Estem acostumats a la creativitat de la justícia espanyola", ha assegurat durant una protesta per la sentència amb eurodiputats davant l'Eurocambra on també ha indicat que està i estarà “sempre a disposició de la justícia belga".

Així mateix, el president a l’exili demanarà la restitució dels seus drets polítics i econòmics com a diputat del Parlament després que el Tribunal Suprem l'hagi aixecat la suspensió després que el jutge del Suprem Pablo Llarena hagi emès una nova euroordre contra ell sota els delictes de sedició i malversació.

Per Puigdemont, la sentència del Suprem contra els líders independentistes és una "mostra més" que tenen "raó". Segons l'expresident, la sentència mostra que no tenen "cap possibilitat de tenir un judici just" ni "cap garantia" a Espanya.

"Afrontem la nova etapa amb plena confiança", ha dit Puigdemont, que ha remarcat la necessitat de ser "prudents" perquè el procés pot "no ser tan ràpid com alguns sostenen".