El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest diumenge que "l'independentisme català mai recorrerà a la violència". En la presentació del seu llibre La crisi catalana: una oportunitat per a Europa a la Fira del Llibre d'Anvers, Puigdemont ha afirmat: "Malgrat la provocació permanent i constant de l'Estat espanyol, hem intentat fer la independència sense guerra d'independència". 

El president ha estat acompanyat del líder del partit nacionalista flamenc N-VA i alcalde d'Anvers, Bart de Wever, que ha definit Puigdemont com un "amic". "Qui va violar exactament la Constitució? Els catalans a la cel·la o els que els hi van ficar? ", ha qüestionat Wever. 

Acte Puigdemont Anvers Alay

El president del partit més votat de Bèlgica, formació que defensa la independència de Flandes de la resta del territori belga, ha afegit que "una Constitució serveix per protegir els ciutadans contra el poder de l'Estat i no al revés". També ha assistit a la presentació, encara que no ha pres la paraula, el secretari d'Estat belga d'Immigració i Asil, Theo Francken, un altre home fort de l'N-VA.