El president Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras s’han reunit aquest dimecres amb una representació de Port Aventura, encapçalada pel seu president, Artur Mas-Sardá, per parlar del futur del parc recreatiu Barcelona World, que ara es coneix com a Centre Recreatiu i Turístic (CRT).

Puigdemont i Junqueras han traslladat als responsables de Port Aventura que el Govern està intentant aconseguir un projecte “consensuat políticament i respectuós amb el territori” que sigui "creador d’ocupació estable, ambientalment sostenible i atractiu per al turisme de negocis i familiar", segons ha assegurat el Govern a través d'una nota de premsa.

La reunió s’ha fet a petició dels representants de Port Aventura i ha servit perquè aquests transmetessin als màxims responsables de l'executiu el seu interès que “el CRT aculli el millor projecte possible i complementari amb les seves instal·lacions” i que encaixi amb el seu perfil d'oci familiar.

El passat 10 de febrer, Puigdemont i Junqueras es van reunir al palau de la Generalitat amb el president i el vicepresident de Hard Rock que els van voler explicar el seu projecte per al CRT, que suposaria una inversió de 2.500 milions d’euros.

Diferències al Govern

De fet, un dels primers objectius del Govern i del grup parlamentari de JxSí en relació a aquest tema és aconseguir una posició interna el més consensuada possible. Mentre Convergència no amaga la voluntat que prosperi, els republicans tampoc en dissimulen les reticències.

Dilluns, segons ha pogut saber El Nacional, es va activar un grup de treball dins del Govern que integren per part de Presidència la directora general de coordinació interdepartamental, Elsa Artadi, i des de la vicepresidència, el secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó. L'objectiu és intentar acostar parers i evitar les discrepàncies que apareixen públicament.

La trobada de dilluns es va celebrar hores després que el portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, insistís en la roda de premsa posterior a l’executiva republicana que “cal replantejar el projecte”.  En concret, Sabrià va apostar per un model que redimensioni el disseny inicial i redueixi al mínim l’activitat dedicada al joc.

Poc després, la portaveu de Convergència, Marta Pascal, insistia que el projecte és “viu i rellevant” i ha de tirar endavant. I discrepava dels republicans en el sentit que la consulta sobre el BCN World s’hauria de fer al Camp de Tarragona i no a tot Catalunya.

Entre uns i altres, apareixia la CUP, que directament reclama deixar el projecte per a una altra legislatura.