La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, s'ha reunit avui a Berlín amb el president Carles Puigdemont, segons ha revelat l'Assemblea. Tots dos han coincidit en la necessitat de "refermar el mandat" del referèndum de l’1 d’Octubre i en el fet que "fer efectiva la República Catalana" és la garantia per superar la repressió i l’autoritarisme de l’Estat, i per construir una societat justa, democràtica i cohesionada.

La trobada ha coincidit amb la consulta interna que està fent l'ANC fins demà  sobre si es manté l'aposta per Puigdemont com a president, o es canvia. En l’anàlisi dels escenaris que hi ha fins el 22 de maig, durant la trobada Puigdemont i Paluzie han coincidit en què en qualsevol dels casos, "el compromís amb la República Catalana ha de ser irrenunciable". 

En aquest sentit, tot dona a entendre que l'aposta per la República podria ser el nou centre de gravetat del nou Govern.

En la reunió Puigdemont i Paluzie han analitzat la situació política caracteritzada "per la no acceptació per part de l’Estat espanyol del resultat de les eleccions del 21 de desembre, per la persistència i l’enduriment de la repressió, i per la regressió en els drets democràtics".