El president, Carles Puigdemont, ha replicat aquest matí la diputada cupaire Anna Gabriel, després que l'hagués emplaçat a fixar ja data i pregunta del referèndum, que el seu Govern apostarà per la convocatòria acordada "fins al final i una mica més, si cal".

"Hi haurà el moment per fixar la data i la pregunta i tant la data com pregunta ha de ser objecte d'un acord ampli, no pot ser fruit del caprici del president o d’un grup parlamentari", ha advertit Puigdemont durant la sessió de control a la Cambra catalana.

El president, que ha insistit que la pregunta ha de ser el més clara possible i amb resposta binària, ha insistit que la millor opció possible és un referèndum acordat, que així ho indiquen totes les enquestes, i que encara és possible.

Gabriel: "El pacte no pot ser escull"

La diputada Gabriel havia reclamat al president fixar ja la data i la pregunta tot puntualitzant que el fet de fer-ho no impedirà continuar treballant per un referèndum acordat. "El que no pot ser és que utilitzem el pacte com a escull. Hi ha una majoria social que demana el referèndum i és conscient que no serà pactat. És de sentit comú que fixem data i pregunta", ha reclamat.

De pluja de milions a riuada

Durant la sessió de control, el president ha aprofitat la pregunta del popular Xavier García Albiol per denunciar els incompliments del govern espanyol i en concret, de les promeses que va fer la setmana passada el president espanyol, Mariano Rajoy, sobre inversions en infraestructures.

"La pluja de milions s'ha convertit en una riuada que s'ha emportat promeses i portades de diaris i totes les operacions diàleg que vostès ens van voler regalar", ha ironitzat fent referència a l'absència d'aquestes inversions en els pressupostos de l'Estat que ahir es van fer públics.

Albiol: "Acabarà com Mas i Homs"

Prèviament, Albiol ha acusat Puigdemont d'haver-se convertit en un perill per a la convivència pacífica a Catalunya. "Si no frena aquesta desraó, acabarà com Mas i Homs, inhabilitats per actituds irresponsables i per saltar-se la llei", ha advertit.