El president Carles Puigdemont ha manifestat en una entrevista amb el diari Frankfurter Allgemeine, el més important d'Alemanya, que el referèndum de demà serà vinculant.

"Per descomptat, que serà vinculant. Catalunya ho tindrà molt clar el dia 1 d'octubre. Avui hi ha més persones a Catalunya que volen votar que no pas fa un mes. Això no és només una conseqüència de la campanya, sinó també de la repressió de l'Estat (espanyol). La gent es troba davant de l'elecció decisiva per construir una República des de baix o per seguir en un Estat que restringeix les seves llibertats fonamentals", ha indicat Puigdemont.

El periodista pregunta si dilluns vinent Puigdemont seguirà al palau de la Generalitat, i el president explica que segur que hi serà. "En cas que guanyi el 'sí', organitzaré la transició cap a la futura República de Catalunya com a president", apunta, i afegeix que s'acabarà aplicant la llei catalana.

Puigdemont també aclareix al diari les especulacions sobre les possibles negociacions, i les limita al que preveu la llei del referèndum. "Després de la proclamació oficial dels resultats, que no es pot esperar en el primer o segon dia, la llei electoral preveu un període de 48 hores després del qual s'ha de declarar la independència. Les negociacions comencen llavors", indica.