El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha sigut el convidat estrella del programa La faute à l'Europe? de la cadena de televisió francesa France Info. Abans de començar el programa, el presentador,  Yann-Antony Noghès, li ha demanat a Puigdemont que respongui tres preguntes amb sí o no.

"Espanya és una democràcia real?", ha demanat el presentador al dirigent independentista, que ha respost que Espanya és una democràcia, però "no és real". De la mateixa manera li ha preguntat si el regionalisme suposa un perill per a Europa, i Puigdemont li ha explicat que, al seu parer, es tracta d'una "oportunitat".

Finalment, Noghuès ha preguntat si Catalunya serà independent algun dia. El president li ha respost que si el poble català ho vol, sí que ho serà. La mateixa resposta que ha donat quan li han preguntat per la independència de Còrsega (França) i la de Flandes (Bèlgica).

D'altra banda, el programa de France Info ha parlat amb alguns eurodiputats per saber què en pensen de la qüestió catalana. Matthew Patten, antic eurodiputat, ha assegurat que "Espanya és una de les democràcies occidentals més grans del món". Michael Gahler, eurodiputat alemany conservador, ha subratllat que "Espanya és un estat de dret".

Per contra, Philippe Lambert, eurodiputat belga dels Verds, ha apuntat que l'estat de dret i la separació de poders no només perillen a Polònia i Hongria, i ha demanat a altres països europeus, com Espanya, que també s'ocupin d'aquest problema.