La internacionalització de la qüestió catalana de Puigdemont sembla prendre embranzida. El president català, Carles Puigdemont, visitarà Finlàndia un cop culmini la seva estada a Suïssa. El president a l'exili farà un viatge a Helsinki del 22 al 24 de març just després de participar aquests dies a Ginebra en diversos actes en relació a l'estat dels drets humans.

Si la setmana passada el president ja desafiava l'Estat anunciant un viatge a Suïssa de quatre dies —l'estada més llarga fora de Brussel·les fins al moment—, ara Puigdemont redobla la pressió sobre les institucions de l'Estat amb un nou viatge dins les fronteres europees.

Un diputat finlandès ha anunciat el nou viatge del president, que encadenarà la seva estada a Suïssa amb una altra a Finlàndia. 

Puigdemont a Finlàndia

El president participarà en dos actes a Hèlsinki en una estada que durarà fins al dissabte. El primer dels grans esdeveniments serà el dijous 22 al Parlament de Finlàndia, on el president ha estat convidat per part de l'organització Amics de Catalunya. D'altra banda, el president protagonitzarà el divendres una conferència pública sobre la situació de Catalunya a la Universitat de Hèlsinki.

Així ho ha explicat el diputat Mikko Kärnä, en una carta en què ha donat la benvinguda a Puigdemont i ha celebrat que el líder de Junts per Catalunya visiti Finlàndia. Kärnä, electe per la regió de la Lapònia, s'ha referit a Puigdemont com un "campió en la defensa de la llibertat, la democràcia i els drets humans a Europa".