El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha ofert una entrevista al diari britànic Financial Times on ha carregat contra el cap de l'executiu del govern espanyol, Pedro Sánchez: "És cert que ell fa servir un llenguatge més democràtic (Sánchez) que l'expresident Mariano Rajoy. Tot i això, les polítiques són exactament iguals. Només ha canviat el vocabulari".

En declaracions al rotatiu, el president català va assegurar témer un deteriorament del clima polític espanyol "ja que Sánchez governa en minoria i cada vegada té més pressió per celebrar unes eleccions anticipades".

A més a més, el Financial Times recorda el resultat de Vox a les eleccions andaluses i indica que el president català creu que la victòria de l'extrema dreta "impulsa els socialistes a adoptar actituds anticatalanistes més pròpies de l'ultra dreta espanyola". "El govern socialista s'uneix a la narrativa dels partits d'extrema dreta a causa de les eleccions andaluses", subratlla el president.

En la mateixa línia, Puigdemont nega que l'auge de popularitat dels partits d'extrema dreta tingui res a veure amb el conflicte català. De fet, el president atribueix aquest augment de popularitat al "fracàs de la transició. Encara estem discutint, el 2018, què fer amb la tomba de Franco", matisa el president a l'exili.

"Mai he sabut quin és el projecte de Sánchez per a Catalunya"

Durant l'entrevista, el president explica que abans que Pedro Sánchez es convertís en president havien coincidit en diverses ocasions i "mai vaig aconseguir descobrir quin tipus de projecte tenia pensat per a Catalunya".