Un total 16 delegacions diplomàtiques acreditades a Madrid han estat representades en la conferència que han ofert aquesta tarda el president, Carles Puigdemont, el vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller de Relacions Institucionals i Participació, Raül Romeva, per oferir una negociació al govern espanyol sobre el referèndum, segons fonts del Govern.

Els organitzadors havien reservat les fileres segona i tercera de l'auditori de l'Ajuntament de Madrid per als membres de les diferents ambaixades. Tot i que no s'ha facilitat el llistat exacte d'assistents, en aquestes primeres butaques hi havia espai reservat per a l'ambaixador d'Eslovàquia, Vladimir Gracz, i per a representants de les ambaixades de Suïssa, Israel, Itàlia, Alemanya, Argentina, Bolívia, Bèlgica, Japó, Mèxic, França. Irlanda, Països Baixos, Paraguai, República Txeca, Argèlia i Noruega, a més de Flandes.

Aquesta afluència de representants del cos diplomàtic contrasta amb el fet que el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha estat l'únic líder polític espanyol present.

La conferència s'ha celebrat a l'Auditori Caja de Música CentroCentro, al palau de Cibeles de Madrid, la sala cedida per l'alcaldessa, Manuela Carmena, als responsables de la Generalitat. El títol de la conferència era "Un referèndum per a Catalunya. Invitació a un acord democràtic".