El president Carles Puigdemont ha assegurat aquest vespre en una entrevista amb Jordi Évole per al programa Salvados, que el referèndum de l'1 d'Octubre se celebrarà, perquè hi ha els elements "necessaris" per tirar-lo endavant, i que el resultat "s'aplicarà". Puigdemont ha insistit que si el 'sí' guanya, es proclamarà la independència de Catalunya en els dies previstos a la llei del referèndum, i que la intervenció de les finances catalanes no ho podrà impedir. "El que diu aquesta intervenció és que no es pot continuar com a autonomia", ha afegit.

El president ha deixat clar que només consideraria invàlid el referèndum si tingués una participació baixíssima, que ha xifrat en un 15%, però ha precisat que no hi haurà cap mínim concret de participació "tal com diu també la legislació espanyola". "Els usos i costums a tot el món, excepte que s'acordi el contrari com va succeir a Montenegro, és que no hi ha mínims de participació", ha afegit.

Évole ha preguntat què passaria si el govern espanyol impedís físicament el referèndum, i Puigdemont ha afirmat que no contemplava aquesta possibilitat. No obstant, ha deixat anar que si l'Estat actués així amb força convocaria el Govern i escoltaria el Parlament "per veure què fem". "No està sobre la taula ara fer una Declaració Unilateral d'Independència (DUI), però segurament llavors algú ho proposaria, si el referèndum no es pot fer", ha reconegut. El president, però, ha remarcat que el que té sobre la taula és el referèndum, i que el veu totalment possible.

Pel que fa als escorcolls i detencions que la Guàrdia Civil ha protagonitzat aquesta setmana, els ha descrit com "vergonyosos", perquè tot i que admet que l'Estat pot intervenir l'autonomia, mai s'hauria imaginat que ho faria fora de la llei, "com realment està fent". El president ha exposat que "si tot i les amenaces la gent encara segueix tenint ganes de votar, ja hem guanyat", ja que considera que retirar-se o rendir-se seria "acabar molt malament" i ho ha descartat. 

D'altra banda, ha volgut deixar molt clar que el Govern no desobeeix, ja que el que fa és obeir la llei catalana i "els principis del dret internacional". A més a més, ha llançat un missatge de tranquil·litat indicant que el dia 1 d'Octubre, quan hi hagi milions de persones votant, els Mossos no retiraran les urnes encara que hi ordeni la Fiscalia. 

Un altre tema que s'ha comentat ha estat la multa que va haver de pagar l'expresident Artur Mas per l'organització del 9-N, la qual Puigdemont ha dit que ha ajudat a pagar. El president i uns quants càrrecs públics van fer una derrama per poder ajudar. Finalment, s'ha mostrat escèptic amb una moció de censura al president espanyol, Mariano Rajoy. "Per a fer què?", ha preguntat Puigdemont a Puigdemont.

L'entrevista, que ha durat una hora, ha acabat amb la pregunta de si Puigdemont tem anar a la presó, i el president ha estat contundent: "No m’agradaria que em detinguessin, però si ha de passar farem front a qualsevol situació".