Després de conèixer-se els resultats de les eleccions presidencials celebrades aquest diumenge a Bielorússia, els carrers del país es van omplir de protestes per denunciar un possible frau i van acabar amb un mort i més de 3.000 persones detingudes. Des de la Unió Europea, han condemnat la violència policial i Josep Borrell, exministre d'Afers Exteriors i actual representant de la UE per a Afers exteriors i Política de Seguretat, s'ha sumat a la denúncia.

"La violència d’estat desproporcionada i inacceptable contra els manifestants pacífics de Bielorússia ha d’aturar-se immediatament i respectar els drets fonamentals", ha assenyalat Borrell a Twitter. L'exministre socialista ha demanat que els vots "es comptin amb exactitud" i que "els resultats reflecteixin la decisió de les persones", unes declaracions que han fet saltar la indignació de moltes persones, entre elles la del president Carles Puigdemont.

Puigdemont ha volgut destapar la hipocresia del posicionament de Borrell en defensar les víctimes de la violència policial a Bielorússia, mentre que ha donat suport a l'extrema violència contra els manifestants a Catalunya. "Em sap molt greu, senyor Borrell, però vostè, el seu partit i el seu rei heu donat suport a l'extrema violència contra les protestes pacífiques a Catalunya", ha assenyalat Puigdemont. Per això, el president ha destacat que "no té cap autoritat moral davant els règims més cruels d'Europa" i ha acabat recordant que, per això, "la crisi catalana és un assumpte europeu".

Torra denuncia el "cinisme menspreable" de Borrell

El president Quim Torra també ha reaccionat a les declaracions de Borrell assenyalant que, tot i que és un tuit "correcte", és un exemple de "cinisme menspreable" per l'autor d'aquest. "Va aplaudir i defensar la violència contra els votants catalans el Primer d'Octubre", ha deixat clar Torra.