El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha denunciat que l'Estat ha iniciat una "guerra jurídica" (lawfare) sense precedents per intentar manipular la euroordre i aconseguir la seva extradició a Espanya. Puigdemont ha lamentat que primer els acusessin de rebel·lió i ara s'intenti acusar-los directament de terroristes.

El president ha pronosticat que fracassaran en l'intent perquè el seu compromís és la democràcia i la no-violència.

"La lawfare portada a la seva màxima expressió: de rebels a terroristes per intentar manipular, altre cop, el procés d’euroordre. Tornaran a fracassar. Perquè només ens trobaran en l’única via que sempre hem seguit: la de la democràcia, el civisme i la no-violència", ha indicat.

L'alerta de Puigdemont ha coincidit amb una nova filtració, en aquest cas de la Cadena Ser, sobre els CDR, sorgida de l'Audiència Nacional, que apunta ara a Puigdemont, després que en els darrers dies es focalitzaven en el president Quim Torra. L'emissora ha citat unes interlocutòries de presó que presenten una suposada trobada de 5 dels CDR detinguts amb la germana de Puigdemont, amb un contingut conspiratiu, i indica en aquest sentit que podria tenir "un component perillós"(sic). Aquesta trobada, que s'hauria celebrat el 15 de setembre del 2018, afirma que va ser "secreta", i va servir per "lliurar documentació sensible i establir comunicacions segures" amb Puigdemont i Torra. La filtració diu literalment que els CDR farien d'enllaç entre Puigdemont i Torra.

El jutge assegura que en aquesta trobada els CDR presents van adoptar "unes grans mesures de seguretat" i diu que consten comunicacions intervingudes als empresonats Ferran Jolis i Xavier Buigas en les quals detallen com van "organitzar, planificar i executar" la trobada.