El president del Consell de la República, Carles Puigdemont, s'ha manifestat sobre l'escridassada que va rebre la presidenta del Parlament (2015-2017), Carme Forcadell, durant la concentració d'aquest dissabte per commemorar el cinquè aniversari de l'1 d'Octubre. Puigdemont, a través d'un fil de Twitter, assegura que aquesta xiulada no li va agradar, i considera que "no pas perquè el fet d’estar a la presó (com nosaltres a l’exili) ens hagi d’estalviar la crítica, sinó perquè ella va tenir la valentia d’anar a un acte incòmode per al seu espai polític i donar la cara". 

Captura tuit Puigdemont a favor Forcadell

En defensa de Forcadell, el president a l'exili defensa que "quan algú té la generositat d’assistir a un acte on sap que hi haurà gent descontenta, jo ho respecto i ho aplaudeixo". A més, afirma que aquest acte s'està utilitzant per desprestigiar el Consell de la República. "Sap molt de greu veure l’intent d’aprofitar l’actitud d’alguns per desacreditar-nos", lamenta. 

Captura tuit Puigdemont a favor Forcadell 2

Estigmatitzar l'independentisme 

Puigdemont crítica que aquest no ha estat el primer cop que això ha succeït i considera que aquest fet s'ha de condemnar. "Fa temps que apliquen una pauta gens innocent. Hi ha una estratègia de fa anys que pretén arraconar, estigmatitzar i si cal ridiculitzar l’independentisme de confrontació". El president del CxRep considera que primer es deixa a l'independentisme sense veu als mitjans, per a després, "quan el relat dominant ja és monocolor i aconsegueix el propòsit, hi ha barra lliure a l’atac permanent", el que més sorprèn Puigdemont és que "ningú no s’indigna, ni troba que és una fallada democràtica excloure una part importantíssima de l’independentisme, per tant, del conflicte, de la veu pública". 

Captura tuit Puigdemont a favor Forcadell 3

En aquest fil, Puigdemont, es pregunta com s'ha d'interpretar quan els portaveus de determinat espai polític "titllen de manera generalitzada de tarat, hiperventilat, trumpista, xenòfob, corrupte, antipolític, a qui defensa el mateix i amb el mateix llenguatge el que defensàvem plegats fa cinc anys". A més afegeix, que quan confonen "interessadament" anècdotes, com podria ser una pancarta, una pintada o un insult, amb un símbol de l'independentisme "que els fa nosa per assolir allò que creuen que és el seu destí natural, no ens hauríem hagut d’indignar? No hi vèiem símptomes d’antipolítica i de populisme?"

Captura tuit Puigdemont a favor Forcadell 4

Finalment, Puigdemont considera que aquestes qüestions són les que s'han de tractar per intentar recosir i reunir. "Hem de neutralitzar els estrategues de la desunió. El fracàs de l’estratègia de la desunió per avançar en el procés d’independència és notori". I sentència que "el poc temps que vam anar junts vam fer coses colossals". En aquest sentit, lamenta que els anys de desunió "no ens han fet avançar ni tan sols en l’autogovern". Defensa que aquesta valoració no és una opinió, sinó "un balanç incontestable". "Anant junts vam anar lluny. No prou, ni prou bé. Però és indiscutible que vam fer grans avenços. Aquest és el camí. No n’hi ha d’altre", reclama. 

Captura tuit Puigdemont a favor Forcadell 5