El president Carles Puigdemont ha criticat que el govern espanyol qualifiqui els toros com a cultura. "Fer servir una imatge de la plaça de toros com a temple de la cultura és una vergonya", ha manifestat Puigdemont en el seu compte de Twittter.

Això es deu el fet que aquest dijous l'Executiu espanyol ha aprovat una pròrroga de la prestació extraordinària per atur per als artistes d'espectacles públics, un sector que s'ha vist molt perjudicat per la pandèmia de coronavirus. Ara bé, la discòrdia rau que ha inclòs també dins del sector de la cultura la tauromàquia.

Per això, per informar sobre aquesta mesura, des del compte del Twitter del PSOE s'ha difós un muntatge on s'explica la iniciativa i s'il·lustra amb una plaça de toros.

Incredulitat de Puigdemont

En aquest context, Puigdemont ha manifestat que no es pot creure que aquest missatge vingui del PSOE. "La tauromàquia no és cultura, és crueltat amb els animals", ha remarcat el president.

A més, en la seva piulada Puigdemont també ha recordat que existeixen moltes altres maneres d'il·lustrar el món de la cultura que són més representatius que una plaça de toros. "Hi ha moltes expressions brillants que poden representar el sector cultural espanyol", ha exposat.