Catalunya necessita lideratge serà el missatge central amb què la candidatura de Junts, Puigdemont x Catalunya, concorrerà a la cursa electoral del 12-M. Es tracta d'una campanya "multimissatge", segons els seus responsables, que es completarà amb altres crides, sempre encapçalades amb el lema de Catalunya necessita i seguit de: bon govern, fer-se respectar, viure en català o independència, entre d'altres. El color de campanya és el blau, per palesar que la candidatura vol anar més enllà de Junts —que té com a tonalitat habitual el verd—, i Carles Puigdemont no hi apareix amb un retrat de campanya convencional, sinó amb una fotografia dins d'un cotxe, amb que es pretén evocar la imatge del retorn de l'exili.

"Les eleccions del 12-M són d'enorme transcendència. Ens hi juguem el futur del país, de la nació. Aquesta situació és a causa d'un govern feble, sense rumb, que ha generat un estat de desconfiança i desil·lusió, però també d'un govern que no s'ha fet respectar per l'Estat", ha argumentat el cap de campanya, Albert Batet, a la presentació del lema.

josep rius i albert batet cartell puigdemont / Junts
Imatge de la presentació del cartell electoral de Junts

La campanya de Junts, que se centrarà en els actes que protagonitzarà Puigdemont a la Catalunya Nord i fins als quals es desplaçarà el públic amb autocars des de diferents punts de Catalunya, es finançarà amb les subvencions públiques i, com en anteriors comicis, també mitjançant les donacions i aportacions dels militants. Això no obstant, Junts no ha avançat la xifra en què es concreta aquesta campanya, amb l'argument que fins dilluns no se n'aprovarà el pressupost al Consell Nacional.

Segons Batet, Junts ha plantejat una "campanya centrada en les necessitats del país" i en el que descriu com un "esperit refundacional per aixecar Catalunya", amb un govern que es faci respectar davant l'estat espanyol. "I la primera necessitat del país és lideratge", ha assegurat, tot i que ha insistit que Junts posarà l'accent en qüestions concretes com la llengua, el sistema educatiu, l'excés de burocràcia, la sequera, la situació de la pagesia, etc. 

Puigdemont o Illa

Junts considera que a la propera cursa electoral els únics candidats amb opcions són Puigdemont i el socialista Salvador Illa i aquí centraran el seu missatge pel que fa als rivals. "Els catalans hauran de triar entre lideratge o seguidisme, autoestima o resignació, nació o sucursalisme", ha argumentado el responsable de la campanya.

Pel que fa les referències del candidat d'ERC, Pere Aragonès, sobre l'absència de Puigdemont als debats, o posant-ne en dubte el retorn, Junts ha evitat respondre-hi. Assegura que no pretén entrar en una campanya de "i tu més" amb el cap de llista republicà, i insisteix que la voluntat de negociar de Junts sempre hi ha sigut, "de negociar de debò". "Sempre hem apostat més per la negociació que no pas pel diàleg", ha insistit Batet.

En relació al recurs de Ciudadanos contra la candidatura de Puigdemont, Batet s'ha limitat a assegurar que "Junts si alguna cosa ha après aquests sis anys i mig d'exili és a persistir". Ha recordat que la voluntat d'impedir que Puigdemont fos candidat s'han vist a diferents eleccions, com va ser el cas de les darreres eleccions Europees, en què també es van impugnar les candidatures de Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí perquè eren a l'exili, però finalment hi van poder concórrer. "No sabem les decisions que prendrà la JEC, però sabem com combatre-les i com fer-nos respectar", ha reblat Batet.