Amb el president a l'exili, Carles Puigdemont, instal·lat a la Catalunya Nord, Junts per Catalunya posa en marxa el que denomina Operació desconnectar pantalles, amb una campanya electoral en què deixarà finalment de banda les compareixences telemàtiques del seu candidat. En aquesta ocasió els actes seran presencials i seran els assistents els qui es desplaçaran fora de l'Estat espanyol. Junts ha preparat una flota de 5 o 6 autocars que diàriament portaran el públic als actes que se convocaran essencialment a Argelers, a l'espai Jean Carrère. Els autocars seran gratuïts, tot i que s'obrirà la possibilitat d'aportar un donatiu, atès que Junts té previst compensar la petjada de carboni que aquesta operació representi. Aquest divendres comencen les inscripcions a la web de la campanya per assistir als mítings.

Junts assegura que els dos actes organitzats les darreres setmanes a Elna, per a la anunci de Puigdemont com a candidat i per a la presentació de les llistes, han servit per comprovar el funcionament d'aquesta experiència i asseguren que han detectat interès de la gent per participar-hi i no només entre la militància del partit.

El tancament, a Barcelona

La proposta de Junts és que els assistents s'apuntin, seguint el model que es va aplicar a la Via catalana, per participar als diferents mítings, a partir del divendres 26 de març. Només l'acte previst el darrer dia de campanya se celebrarà a Barcelona amb intervenció telemàtica del candidat, amb la voluntat de deixar clar que l'exili encara continua.

Junts disposa de cinc o sis autocars vinilats, amb el logo de la campanya, amb una capacitat de 60 persones, i té previst també que cada territori organitzi els seus propis autocars, o que hi hagi gent que s'hi traslladi en el vehicle privat. "Qui vulgui pujar a viure l'experiència de com desconnectem pantalles i entrar en contacte amb el president Puigdemont, tindrà l'oportunitat", ha argumentat el responsable de la campanya, Albert Batet.

Repartiment per territori

Cada dia de campanya es destinarà a una part del territori, que serà d'on sortiran els autocars. El divendres 26, estarà destinat a Reus i Baix Camp; dissabte 27, se celebrarà a les12h i correspondrà al Baix Llobregat i Barcelonès; diumenge 28, també a les 12h serà el míting del Vallès Oriental i Occidental; dilluns 29, a les 19 h com tots els actes públics entre setmana, el Maresme; dimarts 30, Terres de l’Ebre; dimecres 1, Barcelona ciutat; dijous 2, Osona i Moianès; divendres 3, El Penedès. Dissabte 4, serà el míting central, obert a tot Catalunya, i se celebrarà en un espai diferent també a Argelers però a l’aire lliure, davant la previsió que hi hagi més gent. Diumenge 5, no hi haurà míting, perquè es farà una altra mena d'acte, que encara no s'ha concretat. Dilluns 6 de maig, serà el torn del Bages i el Berguedà; dimarts 7, Lleida i Pirineu i Aran; dimecres 8, Tarragona; dijous 9, Girona, que també està previst que s'organitzi a un lloc diferent.

Les inscripcions s'obriran aquest divendres al web de campanya, i els autobusos sortiran de cada àmbit territorial. Pel que fa la petjada de carboni, es compensarà amb una aportació per participar en projectes en medi ambient. Junts ha assegurat calcularà l'impacte ambiental de la flota d'autobusos i cotxes particulars que s'apuntin a participar, i subratlla que aquest impacte és l'efecte de la repressió.