El president a l'exili, Carles Puigdemont, va presentar divendres passat un recurs davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea reclamant mesures urgents perquè se'l reconegui com a eurodiputat i pugui prendre possessió del seu escó al nou Parlament Europeu que es constituirà aquest dimarts, 2 de juliol, segons han informat a Europa Press fonts judicials.

El recurs va ser presentat davant del Tribunal General de la Unió Europea divendres passat, 28 de juny, en nom de Puigdemont i de l'exconseller i número dos a la llista de JxCAT a l'Eurocambra, Toni Comín.

Una vegada que el recurs ha estat registrat al Tribunal amb seu a Luxemburg, el president de l'esmentat tribunal haurà de prendre una decisió en "un termini breu", han explicat les fonts, sense aclarir el calendari precís.

En tot cas, la decisió de si correspon dictar mesures cautelars "no portarà setmanes ni mesos", per la qual cosa el més probable és que es produeixi en les pròximes hores, abans que es constitueixi la nova Eurocambra.

La petició de Puigdemont i Comín ha estat presentada pels seus advocats davant del Tribunal General, la qual cosa permetria a les parts recórrer la decisió en segona instància.