Carles Puigdemont i Toni Comín tenen previst anar aquest divendres al matí al Parlament Europeu per iniciar els tràmits d’acreditació com a eurodiputats, en considerar que la sentència del TJUE sobre la immunitat de Junqueras els confirma la seva condició de membres de l'Eurocambra, segons avança TV3.

La decisió de Puigdemont i Comín arriba després que ahir mateix el president del Parlament Europeu, David Sassoli, va aixecar la prohibició d'entrada a l’Eurocambra que es va imposar contra el president de la Generalitat Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín quan es va reactivar l'euroordre contra ells a l'octubre. A més, els tràmits haurien d'estar enllestits abans de dos quarts de dues, ja que el Parlament Europeu tanca per vacances de Nadal.

Aquest mateix matí, l'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha explicat que està "en contacte" amb el Parlament Europeu perquè Puigdemont prengui possessió com a eurodiputat.

En una entrevista a Las mañanas de RNE, Cuevillas ha assegurat que aquest serà el proper pas de Puigdemont. "El president de Parlament Europeu va fer saber que posarà totes les facilitats i, a partir d'aquí, comença una nova etapa", ha assenyalat l'advocat, que, tot i això, no ha confirmat si els tràmits començaran aquest mateix divendres.