L'administració del Parlament Europeu abonarà els salaris i dietes als eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín que els corresponia haver percebut des del passat 2 de juliol, dia d'inici de la legislatura, malgrat que no van poder exercir la seva funció perquè tenien vetada l'entrada.

Segons ha avançat El País, el salari net d'un europarlamentari puja a 6.824,85 euros mensuals, i les dietes per a despeses generals a 4.513 euros. En haver estat sis mesos privats il·legalment de rebre ambdues partides, l'import acumulat que ara ingressaran de cop s'aproxima als 70.000 euros cada un, gairebé 80.000 si arriba amb la nòmina de febrer.

Junqueras també podria beneficiar-se d'una injecció monetària idèntica, però el seu cas està pendent que el Tribunal Suprem autoritzi la seva assistència a l'hemicicle i pugui completar la paperassa per exercir com a eurodiputat.

La dieta de despeses generals, que suposarà una part important del pagament, està destinada a cobrir el lloguer d'oficines, telèfon, subscripcions, activitats de representació, compra d'equips informàtics i organització de conferències i exposicions, però no és obligatori gastar els diners el mateix mes que la reben, i les factures només és necessari presentar-les si el Parlament el requereix, no sistemàticament.