El president a l'exili, Carles Puigdemont, s'ha mostrat rotund després de la hissada d'una monumental bandera espanyola avui a Madrid coincidint amb les pèssimes dades de la pandèmia del coronavirus. 

"Espanya té molts problemes. Però continuen aplicant les mateixes receptes antigues: hissen la bandera espanyola més gran de 75 metres quadrats, amb un pes d’11 quilos i sobre un pal de 25 metres. El deute públic continua sent insostenible i els contagis augmenten, però les banderes i els himnes mai fallen", ha indicat.

La hissada de la bandera espanyola ha anat acompanyada d'un acte solemne, en el qual ha sonat l'himne d'Espanya alhora que hi han intervingut l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, així com la consellera de la Presidència de la Comunitat, María Eugenia Carballedo

"Cada homenatge és únic perquè úniques, també, són cadascuna de les vides que s'han segat a conseqüència d'aquesta pandèmia", ha indicat Almeida, que també ha justificat la importància de commemorar les víctimes de la Covid-19 amb la insígnia espanyola. "La bandera d'Espanya és la bandera que ens acull a tots, que no exclou ningú. És la bandera d'aquells que pensem diferent, que tenim perspectives diferents, que podem conviure", ha especificat Almeida.

Per la seva part, Carballedo ha defensat que aquesta bandera "representa la unió de tots els interessos particulars en favor de l'interès general". A més, des del seu punt de vista, "tota la societat s'està comportant amb solidaritat, que és el mateix que dir amb enorme patriotisme".