Xavier García Albiol no visitarà els presos polítics a Lledoners. Ho ha deixat clar aquest matí al seu compte de Twitter després de rebre la carta dels dirigents independentistes convidant-lo a ell i a Inés Arrimadas a una visita. El líder del PP ha carregat contra els independentistes, cosa que ha avivat la indignació del president Carles Puigdemont. A partir d'aquí ha començat una nissaga d'interpel·lacions a les xarxes. 

“No aniré a cap presó a visitar els independentistes presos, prestant-me al seu circ mediàtic i frivolitzant amb la seva pròpia situació”, ha piulat Albiol de bon matí. “I dic mediàtic perquè han enviat una carta als mitjans abans que a ningú. El seu xou no és el meu”, ha denunciat.

La resposta del president a l'exili, Carles Puigdemont, a l'encara líder del PP no s'ha fet esperar i l'ha titllat de "carceller". "La vergonya els acompanyarà tota la vida", ha expressat Puigdemont en una piulada on ha adjuntat la resposta del popular. "Els carcellers no gosen mirar a la cara de les seves víctimes. El carceller es queixa d'assabentar-se'n per la premsa, però calla quan les acusacions de fiscalia van arribar abans als mitjans que als advocats", ha denunciat el president.

Aprofitant l'adjectiu amb què l'ha qualificat Puigdmeont, el líder popular l'ha replicat amb un altre qualificatiu: "Capità Aranya". "Vas embarcar tothom i et vas quedar a terra. O millor dit, a la teva mansió de Waterloo", li ha retret Albiol. Ha culminat el missatge amb un segon adjectiu: "Un crac". 

Puigdemont ha donat per finalitzada la picabaralla subratllant que a "Europa ningú no vol fer-vos de carcellers". Ha recordat a Albiol que durant els dies que va ser privat de llibertat a la presó de Neumünster el recorda "aplaudint amb les orelles". "Vau embarcar un altre país en les vostres obsessions i ara no accepteu el resultat...", ha replicat el president a l'exili. 

El fil de retrets a Twitter arriba després que els líders unionistes hagin denunciat uns suposats beneficis dels presos a les presons catalanes. El convenciment que ha mostrat Albiol avui en no voler visitar els presos contrasta amb les declaracions que va fer ell mateix el mes de juliol passat en una entrevista a Eldiario.es. “Si algun pres ho demanés, aniria a la presó. No hi tindria cap problema. Però no crec que tinguin especial interès que jo hi vagi”, assegurava aleshores el líder del PP català.