El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha advertit aquest dijous quan està a punt de començar la campanya electoral del 10-N que JxCat anirà a Madrid "amb el cove no ple de peix sinó d'indignació i exigència a dir: s'ha acabat el bròquil!". "Anem a portar el nostre prou i a dir tantes vegades com faci falta: prou de maltractar a Catalunya!", ha assegurat Puigdemont.

En una videoconferència des de Waterloo, ha assegurat que JxCat recollia el crit que s'escolta als carrers de Catalunya des que s'ha fet pública la sentència i que el dirigia a tots els poders de l'Estat que han creat una situació insostenible per posar per davant de tot "la sagrada unitat de la pàtria". "Prou que ens tractin com a infraciutadans; prou que es tingui la desvergonya de dir que els nostres vots no serveixen per res; i prou de manipular els resultats", ha exclamat.

JxCat ha començat la seva campanya aquest vespre al Centre Artesà Tradicionàrius amb retrets cap a ERC per la seva disposició a votar Pedro Sánchez. Gairebé totes les intervencions s'hi han referit. També Puigemont, que ha advertit que votar el líder socialista no servia de res tot i que "alguns ho han intentat segurament de bona fe fins i tot a canvi de res". "Els hem de dir ara ja no toca fer això", ha reblat dirigint-se a aquells que defensaven que el millor que li podia passar a Catalunya era que Sánchez fos president.

"Nosaltres no taparem la seva inutilitat. No farem servir els vostres vots perquè els falsos socialistes continuïn enganyant i sent uns veritables irresponsables que ni tan sols gosen despenjar un telèfon", ha garantit.

També la candidata Laura Borràs ha avisat al PSOE i a Pedro Sánchez que no els cedirà els seus vots a canvi de res, "perquè aquest és un cost altíssim". "No podem, no volem i no ho farem. No donarem els nostres vots a canvi de res", ha advertit, la candidata que ha ironitzat que "hi ha qui ha descobert ara que amb Pedro Sánchez és molt difícil poder parlar". 

El retret de Borràs a ERC ha anat encara més enllà per assegurar, sense citar la formació republicana, que hauran de donar explicacions aquells que no volen la unitat de l'independentisme. "Si anéssim junts gestionaríem les nostres victòries, ananseparats, gestionem les nostres derrotes", ha sentenciat.

"Ni Duran votava a canvi de res!"

A l'acte també hi ha intervingut el president de la Generalitat, Quim Torra, i la regidora de Barcelona Elsa Artadi, que ha estat una de les veus més dures amb ERC. "Prou de partits catalans que van a Madrid i no defensen Catalunya. Prou. S'ha acabat. Ni Duran Lleida votava a canvi de res", ha exclamat.

Un dels candidats més aplaudits aquest vespre ha estat el número u per Barcelona al Senat, Roger Español, el fitxatge estrella d'aquesta campanya de JxCat.

Durant l'acte s'ha llegit un decàleg amb que Junts es presenta a la campanya articulat en 10 principios: Independència, llibertat, dignitat, coherència, uniat, democràcia, persones, no violència, negociació i autodeterminació.