L’Estat no només vol impedir que el candidat a la presidència, Carles Puigdemont, pugui arribar a Espanya per carretera... sinó que també per aire.

És per això que el petit aeròdrom de Sant Fruitós de Bages va rebre diumenge passat la visita sorpresa de vuit agents de la Guàrdia Civil.

Segons explica RAC1, els policies van demanar el registre d’entrades i sortides per aire, per saber si Puigdemont hauria entrat a Catalunya... Posteriorment s'ha vist que no, amb el seu viatge d’aquesta setmana a Dinamarca.

El cas és que l’empresa que opera a l’aeròdrom és Saltamos SkyDiveBcn, que només ofereix salts en paracaigudes i no recull passatgers. Sí que és cert, però, que si es demana amb antelació i amb la documentació necessària, es pot sol·licitar un aterratge que no tingui a veure amb les activitats de salt.

Els treballadors presents a l’aeròdrom es van estranyar amb la visita, i van preguntar als Guàrdies Civils “en to de broma” si buscaven el president en funcions. Els agents no ho van confirmar ni desmentir, i es van limitar a respondre que s’havia activat un operatiu especial per controlar totes les fronteres.