A mida que avança la campanya el pols entre JxCat i ERC es fa cada cop més contundent, i la subtilesa va deixant pas a les acusacions directes. La presidenciable de Junts, Laura Borràs, ha evitat aquest dimecres respondre al dard que dia anterior li havia dedicat Oriol Junqueras afirmant que la seva imputació l'hauria exclòs com a candidata a ERC. "El nostre partit té el seu codi ètic i jo sóc candidata del nostre partit", ha respost gèlida en ser interrogada des del Delta de l'Ebre. L'envestida contra ERC, com ja va sent habitual, ha quedat de nou en mans del cap de llista, Carles Puigdemont.

La intervenció de Puigdemont ha estat al míting a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa. "Alguns pensen que es poden permetre la ingenuïtat d'aprovar uns presupostos sense tenir l'exigència que l'experiència ens diu que hem de tenir si no volem que ens aixequin la camisa", ha lamentat.

"Ho sento per qui no li agradi"

Puigdemont ha recollit les dades que ha exposat avui el Banc Central Europeu i que situen Espanya com el país que menys ha gastat per fer front a la crisi de la Covid i ha denunciat que el responsable d'aquesta situació "no és només el senyor Illa i el govern del PSOE" sinó també "els seus socis". "Els qui li han permès aprovar els pressupostos permetent que això passi", ha denunciat, per reblar tot seguit: "Ho sento per qui no li agradi!".

El cap de llista ha continuat burxant en aquestes acusacions sense citar ERC però sense amagar l'objectiu de les seves crítiques. "Altres, alguns els coneixeu molt bé, se’n vantaran d’haver estat presentats com homes d'estat perquè han ajudat a tirar endavant els pressupostos. Cada vegada que us diguin això, demaneu-los explicacions. I que responguin si valia la pena o no ser exigents", ha reclamat.

Perpetuar injustícies

I encara hi ha tornat. Ha retret que els socialistes pensen governar des de Madrid, mentre que: "altres, poseu el nom que vulgueu, competeixen per veure qui rep la medalla més gran i el títol d'home d'Estat ajudant-los a perpetuar aquestes injustícies".

Per la seva banda, Borràs ha subratllat que des del 2013 l'Estat espanyol no compleix amb la previsió dels pressupostos pel que fa a Catalunya i ha denunciat que l'informe del BCE confirma que "Espanya és el país europeu que menys ha gastat per salvar els seus ciutadans". Per tot plegat, en referència als suports que va rebre d'ERC i PDeCAT per aprovar els pressupostos, ha lamentat que "la llàstima és que tants vots independentistes catalans hagin servit per tan poc".

El míting ha comptat de nou amb la intervenció de Josep Rull, que ha hagut de participar per videoconferència a l'acte per poder arribar a temps a Lledoners i ho ha fet des del seu vehicle.

 

A la imatge principal, Laura Borràs durant la roda de premsa al Delte de l'Ebre / ACN