El president Carles Puigdemont ha afirmat avui adreçant-se al president d'Òmnium, Jordi Cuixart, que l'empresonament dels presos polítics és un "símbol del segrest de tot un país". El president ha intervingut aquest matí al festival "Cultura contra la repressió" a Santa Perpètua de Mogada, el mateix dia de l'aniversari de Jordi Cuixart, originari del poble. 

Puigdemont ha felicitat Cuixart pel seu 43è aniversari i ha lamentat que no ho hagi pogut celebrar amb la seva família. "Seguim lluitant cada dia per denunciar el vostre maquiavèl·lic empresonament", ha expressat el president.

En la seva intervenció a través de la pantalla, Puigdemont ha destacat la força de la cultura com a "salvavides en una democràcia que està en perill". "Davant una regressió de drets, amenaça permanent i la creació d'un estat de por, la cultura és un salconduit cap a la llibertat", ha assegurat.  D'aquesta manera, el president ha remarcat la importància actual de la cultura com un "element essencial en la construcció de la República i fer front a la repressió".