El president, Carles Puigdemont, pronunciarà dilluns a les vuit del matí una declaració a la galeria gòtica del Palau de la Generalitat abans d'acompanyar l'expresident Artur Mas fins al TSJC, on començarà el judici per la consulta del 9-N.

Un cop feta la declaració, el president, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, junt amb el Govern i membres de l'anterior executiu acompanyaran l'expresident, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau, fins al Tribunal. Ho faran a peu. A la plaça Sant Jaume, a les portes del palau, se'ls afegiran els diputats de Junts pel Sí.

A partir d'aquí recorreran, segons fonts de l'organització, els carrers Jaume I i Argenteria, passaran pel Fossar de les Moreres, el passeig del Born i l'esplanada del Born. Pel carrer Comerç arribaran fins al lloc on l'ANC, Òmnium, l'AMI i AMC han organitzat el punt de trobada i, finalment, acompanyaran Mas i les dues membres del seu govern fins a la porta del TSJC. La previsió és que tot el recorregut, d'un quilòmetre i mig, es farà en mitja hora.

Serà el primer cop que el president acompanya un dels investigats pel procés fins a les portes del Tribunal. Artur Mas no ho va fer com a president quan van anar a declarar l'aleshores vicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau. Tampoc Puigdemont va acompanyar fins a les portes del TSJC la presidenta del Parlament per a la declaració del 16 de desembre, només va fer el recorregut fins a les portes de la Ciutadella. Aquest cop, però, la transcendència de l'episodi ha fet decidir a Puigdemont afegir aquest gest.

Mundo i Jané no aniran al TSJC

Els qui continuaran sense presentar-se davant les portes del TSJC seran el conseller de Justícia, Carles Mundó, i el d'Interior, Jordi Jané.

La concentració de protesta serà al passeig Lluís Companys, i ha estat convocada a partir d'un quart del 9 del matí. L'ANC ha anunciat que ja té 28.000 inscrits en aquest acte i 120 autocars.