El País Valencià va aplicar des d'aquest dissabte i fins al 9 de desembre el toc de queda entre la mitjanit i les sis del matí, horari en el qual només podran transitar pel carrer els qui vagin a treballar, tinguin una urgència mèdica o es desplacin per atendre persones dependents.

A més, es limita a 6 el nombre màxim de persones que poden participar en una reunió social o familiar en espais públics i privats; els jardins i zones de lleure a l'aire lliure es tancaran a les deu de la nit; i als establiments hotelers el consum serà sempre en taula, i el nombre màxim de persones per taula serà de sis.

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de la reunió que s'ha celebrat en el Palau de la Generalitat del Centre de Coordinació Operativa Integrada (Cecopi), amb la participació de la Delegació del Govern, de les forces de seguretat i de les conselleres de Sanitat, Ana Barceló, i de Justícia, Gabriela Bravo.

Puig ha detallat les mesures per a frenar l'avanç de la pandèmia que recull la nova resolució, que es publicarà "de manera immediata" i s'enviarà al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana per a la seva ratificació". Les restriccions entren en vigor a partir de les 01.00 hores de la matinada d'aquest diumenge.