El diari Público ha denunciat fals testimoniatge contra l'excoordinador de Jusapol a Madrid, Carlos Morales, per mentir al jutge en afirmar sota jurament que Ciutadans no va finançar ni imposar a dit el secretari nacional de l'associació policial.

El tres d'abril del 2019, un jutge de Palencia va dictar sentència estimant la demanda civil presentada per Jusapol contra el diari Público i el periodista Carlos Enrique Bayo. Aleshores, Jusapol va acusar al rotatiu de tot tipus de males pràctiques periodístiques després que publiqués que el partit d'Albert Rivera havia decidit internament qui seria el president dels policies. En l'exclusiva, Público també explicava que Ciutadans havia donat suport econòmic a Jusapol, així com al seu sindicat filial Jupol.

L'associació de policies va dur a judici els responsables del diari el 27 de març, i segons Público, van cometre perjuri en negar el suport polític i econòmic que van rebre de Ciutadans. Un finançament que també van ocultar als policies que els van votar perquè guanyessin la majoria de les cadires del Consell de la Policia.

Público, que ha presentat recurs a la sentència del jutge de Palencia, ha aportat múltiples proves documentals i d'àudio que demostren la falsedat constuïda per Jusapol. "Un relat que van presentar davant el jutge cometent un delicte de fals testimoniatge amb la conseqüència d'induir-li a dictar una resolució contrària al Dret", diu Bayo. 

En la informació original que va motivar la demanda de Jusapol contra Público s'incloïa un arxiu d'àudio que membres de la mateixa associació de poloicies havien compartit a la xarxa social WhatsApp amb altres companys. 

"Els problemes vénen quan un dia abans del lliurament de la ILP [Iniciativa Legislativa Popular] ens exigeixen que cal posar per imperatiu legal a una persona que ni coneixíem, i a més que anava a ser el secretari general! Ningú l'havia vist mai, ningú sabia de la seva existència. Ningú sabia qui era", diu l'àudio reproduït com a prova. "Tots ens vam negar que algú taronja imposés el secretari general, una persona que ningú havia vist", narra la prova. 

Bayo explica que és més que evident a quin partit "taronja" es refereix el policia quan denúncia que els "ha imposat al secretari nacional" de Jusapol, el "codi ètic" i un "organigrama amb tots els llocs decidits". Però quan se li pregunta davant el jutge si aquesta formació taronja és la de Ciutadans, Carlos Morals "menteix descaradament". El policia va explicar al judici que "els taronges" no era el partit de Ciutadans, sinó uns "radicals que un dia van ser amb samarretes taronges a la manifestació".