El PSOE va pressionar el president del Parlament europeu, David Sassoli, perquè ajornés a després de les festes de Nadal, és a dir fins al mes de gener, tota decisió sobre la sentència de Luxemburg, és a dir, sobre si Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín podien ser eurodiputats, segons ha indicat en un fil de Twitter el corresponsal de La Sexta, Alberto Fernández.

En la maniobra, que no va tirar endavant, hi hauria intervingut la presidenta de l'eurogrup socialista, l'espanyola Iratxe García, coincidint amb el fet que Sassoli també forma part d'aquest grup, en un intent de pressionar més ERC perquè voti la investidura de Pedro Sánchez.

"La clau està en David Sassoli, president del Parlament europeu. Forma part del grup socialdemòcrata, presidit per l'eurodiputada espanyola Iratxe García, mà dreta i persona de la màxima confiança de Pedro Sánchez a l'eurocambra", apunta.

El periodista explica que la sentència de Luxemburg ha causat un important impacte a Brussel·les i que al legislatiu europeu no s'esperava que fos tan favorable als polítics catalans. Davant d'això van analitzar si s'esperaven a que fes algun moviment la Justícia espanyola, o si ja s'acceptava l'entrada com a eurodiputats de Puigdemont, Junqueras i Comín, que és el que va acabar prosperant d'acord amb Sassoli.

El malestar espanyol encara es va enravenar més quan Sassoli, preocupat per la imatge del Parlament, va demanar ja als serveis jurídics de la cambra que estudiïn les implicacions de la sentència en la composició de la cambra. És a dir, si Puigdemont, Junqueras i Comín ja poden ser eurodiputats. És llavors quan el PSOE va demanar deixar el tema per al retorn de les vacances de gener. "O el que és el mateix, per després de l'última línia recta de negociacions amb ERC per poder formar govern a Espanya", ha assenyalat.

Aquesta va ser la intervenció final del president de l'Europarlament, on va demanar a les autoritats espanyoles que apliquin la sentència de Luxemburg.