El president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, no ha sortit al faristol a replicar al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, pel seu discurs en el debat d'investidura. El PSOE ha triat, en lloc seu, el diputat Óscar Puente, amb l'objectiu de mostrar "totes les contradiccions" del líder popular. Puente ha estat batlle de Valladolid els últims vuit anys, i va guanyar en nombre de vots les últimes eleccions a la ciutat, però el candidat del PP, Julio Carnero, es va aliar amb Vox i li va arrabassar l'alcaldia. El diputat val·lisoletà s'ha encarregat de recordar-li aquest fet a Feijóo en iniciar el seu discurs, per retreure-li que el PP no sempre ha respectat la força més votada, com ara reclama que es faci al Congrés. Puente ha interpel·lat Feijóo "de guanyador a guanyador", entre rialles del banc socialista, i li ha demanat que expliqui per què té més dret a ser president del govern espanyol que ell a ser alcalde. El PSOE ha assegurat que, amb el discurs de Puente, "el castell de cartes de l'argumentació del PP cau sense remei", i ha apuntat que Sánchez intervindrà quan arribi "el moment de la seva investidura", de manera que no es preveu que parli durant el debat de Feijóo, tot i que pot fer-ho en qualsevol moment. 

🔴 Investidura de Feijóo, avui, DIRECTE | Última hora del debat al Congrés dels Diputats
 

Puente recorda a Feijóo que el PP no sempre ha respectat la llista més votada

"Vaig ser el candidat més votat a les municipals de Valladolid, però el seu partit i Vox em van relegar a l'oposició", ha dit Puente a Feijóo, i en to irònic ha insistit que expliqui com funciona això de "la llista més votada" perquè "no s'acaba d'entendre". En aquest sentit, ha recordat que allò que el PP ha definit de vegades com a "coalició de perdedors" va dur en el seu moment a governar Juanma Moreno a Andalusia o Isabel Díaz Ayuso a la Comunitat de Madrid. D'altra banda, ha apuntat que el PP no ha tingut el mateix "respecte" cap a candidats socialistes autonòmics, com ara l'extremeny Guillermo Fernández Vara, que tot i guanyar les eleccions no va poder ser president de la comunitat perquè el PP va pactar amb Vox. 

Amb tot, Puente ha advertit que amb aquestes paraules no ha volgut "passar-li factura" a Feijóo, només recordar-li que es troba dins de la llei. "No hi ha res d'il·legítim ni de reprovable en això, és l'aplicació de la Constitució i la llei", ha ressaltat, tot recordant que l'article 99 de la Constitució estipula que "serà president qui obtingui majoria absoluta en primera votació o majoria simple en segona". "Feijóo, ni vostè ni jo hem guanyat les eleccions. En una democràcia parlamentària, encapçalar la llista més votada no és guanyar les eleccions, guanya qui aconsegueix formar govern", ha asseverat Puente. 

Feijóo replica Puente entre crits de "covard" contra Sánchez

Feijóo, que pot respondre als diversos portaveus de cop o d'un en un, ha decidit replicar a Puente quan aquest ha acabat la seva intervenció. I ho ha fet atacant Sánchez per no haver intervingut, fent servir el to àcid que el diputat de Valladolid ha fet servir al llarg del seu discurs. "Vostè em demanava sis debats en una setmana i ara no és capaç de fer el segon?", ha reblat. Tot, mentre des de les files populars s'han sentit crits de "covard" contra Sánchez. "És lamentable el nivell de deteriorament de les institucions que vostè protagonitza", ha retret al líder socialista, a qui també ha acusat d'haver portat el PSOE al "zenit del seu desprestigi com a partit històric".