El PSOE ha respost a les propostes del dia de Pablo Casado de cara al 28-A. El secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha avisat que la proposta de Pablo Casado perquè la Guàrdia Civil i la Policia Nacional puguin donar ordres als Mossos d'Esquadra i a la resta de policies autonòmiques va "en contra del que estableix la Constitució" sobre l'estructura autonòmica de l'Estat.

"El fonament de la proposta és revertir el model d'organització territorial de l'Estat que consagra el títol vuitè", ha dit Ábalos aquest dilluns en resposta a les propostes electorals dels populars. Segons el secretari d'organització dels socialistes, la mesura pretén "recentralitzar" i "anar cap enrere". Casado ha plantejat que els dos cossos estatals tinguin ascendència jeràrquica sobre les policies autonòmiques, de manera que puguin donar ordres als Mossos d’Esquadra. Segons Casado, es podria fer a través de la Llei de Seguretat Ciutadana o la Llei de Seguretat Nacional.

Ábalos també ha criticat la proposta de Casado en matèria de llengua i ha dit que el que demostra és un "menyspreu" a la resta de llengües de l'Estat que no són el castellà. "Ho tracten d'emmascarar com si el castellà estigués amenaçat. No volen assumir que aquest és un país plural i la pluralitat és riquesa", ha dit el dirigent socialista.