Els grups parlamentaris de PSOE i Unidas Podemos registraran aquest dimarts la proposició una llei orgànica per reformar el sistema d'elecció del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), amb l'objectiu de sortejar el "bloqueig" del que acusen al PP, segons han informat Europa Press fonts parlamentàries.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja va avançar fa setmanes la seva intenció de promoure aquesta reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial (LOPJ) per possibilitar la renovació d'aquest òrgan i, posteriorment, el PSOE va detallar que l'objectiu seria rebaixar la majoria de tres cinquens necessària actualment.

D'aquesta manera, la reforma plantejarà previsiblement situar en la majoria absoluta els vots necessaris perquè les Corts elegeixin els 12 membres del CGPJ que els correspon.

Encara que l'Executiu considera que la millor via per renovar l'òrgan de govern dels jutges seria poder arribar a un acord amb el PP, han decidit posar en marxa aquesta reforma, en entendre que no es poden posposar més aquesta tasca.