Un cop les negociacions entre PSOE, C's i Podemos s'han donat pràcticament per trencades, ara el PSOE ha enviat a Podemos un document on planteja fins a 17 mesures que estan basades en les 20 propostes que el partit de Pablo Iglesias va posar sobre la taula de negociació en la reunió a tres bandes de dijous passat per intentar buscar un acord de govern. 

En aquest sentit, el portaveu socialista, Antonio Hernando, reconeix en una carta a Iglesias que PSOE i Podemos coincideixen en "algunes polítiques essencials". No obstant això, lamenta que Pablo Iglesias hagi "bloquejat" la situació abans de conèixer la resposta del PSOE. De fet, els socialistes constaten la seva "sorpresa" per la decisió de Podemos, segons els socialistes, de "trencar unilateralment qualsevol possibilitat de negociació". 

Hernando sosté en la missiva que hi hauria un 70% de possibles punts de trobada entre els socialistes i els podemites. No obstant, manifesta que hi ha dos "oposicions clares" i conegudes: la composició del Govern espanyol i el referèndum independentista. Segons la seva opinió, "resulta difícil sostenir que l'acord no ha estat possible per culpa del programa i molt menys intentar-ho". "És una llàstima", conclou el portaveu.

Els 17 punts del PSOE

El document presenta un total de 17 punts de totes les matèries, basats en les propostes de Podemos, encara que les referents al sector econòmic són les més nombroses. D'una banda, es parla d'augmentar la mida empresarial, millorant la gestió del banc dolent o Sareb per evitar que es converteixi en un risc major per a l'Estat com a avalador.

També aposta per reforçar el govern corporatiu o una reforma del sector elèctric. Així com revertir tan aviat com la situació fiscal ho permeti les retallades en educació pública i sanitat de l'última legislatura.

A més, recull reformes de la imposició de la riquesa, de l'IRPF o la creació d'un impost sobre societats atractiu per a la inversió i internacionalització. En un altre dels punts del document, es fa referència a la voluntat de millorar la qualitat de l'ocupació, mesures contra el sobreendeutament i els desnonaments o sobre la dependència i els serveis socials.