El PSOE ha sortit satisfet de la comissió de despeses reservades, on ha comparegut aquest dimecres a la tarda durant més de tres hores el director del CNI, Félix Sánz Roldán, per donar explicacions del cas Corinna zu Sayn-Wittgenstein. La portaveu Adriana Lastra ha dit no tenir "cap dubte" després de sentir-lo, un cop es van fer públics uns pressumptes àudios on el comissari Villarejo mantenia una conversa amb Corinna i aquesta afirmava que l'havien amenaçada i que era la testaferro de Joan Carles I. Així, el govern espanyol tanca la porta a la comissió d'investigació.

"No tinc cap dubte del que ha dit el director del CNI", ha dit Lastra després de dues hores de compareixença. La mateixa resposta ha donat preguntada sobre si el PSOE es plantejava donar suport o no la comissió promoguda per Unidos Podemos, ERC, PDeCAT, Compromís i EH Bildu, i recolzada pel PNB, per investigar les presumptes irregularitats comeses pel rei emèrit. Tant el PSOE com Ciudadanos van rebutjar pronunciar-se sobre aquesta comissió fins a conèixer les explicacions de Sanz Roldán, segons va dir la portaveu del govern espanyol, Isabel Celáa, la setmana anterior.

Al seu torn, la dirigent de la formació podemista, Ione Belarra, que ha acudit per primera vegada a la Comissió de Despeses Reservades després de rebre la corresponent autorització del Ple -en substitució d'Irene Montero, de baixa per maternitat- ha apuntat que el seu grup sortia amb més dubtes de la reunió amb el director del CNI que les que tenia a l'entrar. Per tant, que mantenien la petició de comissió registrada el passat dilluns. Ara haurà de ser qualificada per la Mesa de la Cambra i en cas de passar el filtre, serà la Junta de Portaveus la que posi data al seu debat en el Ple.

Els diputats amb accés a informació classificada que integren la coneguda com a comissió de secrets oficials són Rafael Hernando (PP), Adriana Lastra ( PSOE), Ione Belarra (Units Podem), Juan Carlos Girauta (Ciutadans), Joan Tardà (ERC), Aitor Esteban (PNB) i Jordi Xuclà (PDeCAT), en representació del Grup Mixt.