El PSOE intentarà governar en solitari. Així ho ha confirmat aquest matí la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, en declaracions a la Cadena SER. Calvo s'ha mostrat partidària de mantenir la fórmula dels darrers deu mesos, en que el PSOE ha governat en solitari amb suports puntuals. "Hem provat la fórmula amb molt bons resultats", ha manifestat.

Hores després d'unes eleccions generals que han donat la majoria, encara que no absoluta, a la formació liderada per Pedro Sànchez, Calvo ha fet una primera valoració dels resultats i ha avançat que, malgrat necessitar suports per a la investudura, el PSOE no descarta governar en solitari amb 123 diputats.

"Ho intentarem perquè creiem com a partit i com a govern, que en molt curt espai de temps la gent ens ha entès molt bé", ha dit la vicepresidenta. Al seu parer, en els darrers deu mesos han governat amb 84 diputats "derrocant a la dreta amb la Constitució a la mà per a demostrar que la política ha de servir a la realitat".

Un govern amb Unidas Podemos

Calvo ha explicat que el PSOE formarà un executiu progresista per buscar "quatre anys de tranquil·litat" amb l'objectiu de "reforçar la democràcia". Preguntada sobre si la fórmula és un govern de coalició amb Unidas Podemos, ha manifestat que "queden molts dies i Unidas Podemos també ha anat avançant en comprensió". "Tots anem fent camí i aprenent", ha matisat.

La vicepresidenta ha considerat que "hi ha suport més que suficient per a ser el timó d'aquest vaixell" i ha agregat que Unidas Podemos els ha ajudat molt en aquests deu mesos. "Ens reforcen com a govern progressista, podem continuar avançant en aquesta fórmula que hem iniciat", ha subratllat.