Aquest 28 de maig, se celebren eleccions municipals arreu d'Espanya i autonòmiques en la majoria de les comunitats (no és el cas de Catalunya). Davant d'aquesta doble cita electoral, el PSOE, sabedor que s'hi juga molt, ja ha començat a escalfar motors. És per això que els socialistes presentaran aquest dissabte el lema "Defensa el que penses". Així, pretenen fer una crida a la ciutadania per confrontar "els fets davant de les notícies enganyoses" i la política útil davant de l'insult buit.

El partit ha triat la cloenda de la Convenció Municipal del PSOE d'Andalusia a Huelva per presentar el lema i la imatge de precampanya. Un acte que comptarà amb la participació del president espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. Un míting que servirà també per llançar el primer vídeo de precampanya de cara a les eleccions de primavera. Un vídeo que ha estat dirigit per Santiago Zannou, guanyador del Goya a la millor direcció novell per la pel·lícula El truco del manco, l'any 2008.

🗳️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

Doncs bé, per afrontar les eleccions municipals i autonòmiques, el PSOE aposta per "defensar la política útil davant del soroll i l'insult". Un plantejament que contrasta, segons la formació socialista, amb els postulats de la dreta i la ultradreta. A més, segons el PSOE, la dreta i la ultradreta mantenen una "agenda oculta" per desarmar l'escut social, desmuntar el que és públic i tornar al "campi qui pugui".

Per combatre una dreta i una ultradreta a l'alça, segons pronostiquen les enquestes, el PSOE vol enviar el missatge que la política que té efecte sobre la vida de les persones. Una política que, a parer del partit, respon a les principals demandes i aspiracions de la ciutadania. "D'aquí ve que el PSOE afirmi: el que penses importa", afirmen des del PSOE.

D'altra banda, el PSOE també dedicarà esforços a fer valdre mesures com ara la revaloració de les pensions d'acord amb l'IPC, la llei de l'avortament, l'equiparació dels permisos de paternitat i maternitat o les iniciatives de foment del transport públic. "Ho penses tu, ho pensa una àmplia majoria d'espanyols i espanyoles. I com el que penses importa, defensa el que penses. Defensa tot allò conquerit i defensa les conquestes del demà", afirma la campanya que presentaran aquest dissabte.

El PSOE espera presentar més de 7.500 candidatures

El PSOE aspira a presentar més de 7.500 candidatures municipals i guanyar les eleccions municipals, tal com va fer l'any 2019. Des del partit destaquen la fortalesa dels seus alcaldes, presidents autonòmics i candidats a tot el país i esperen que aquesta "força institucional" i la tasca de govern exercida a tots els nivells de l'administració els avali quan els ciutadans hagin d'escollir el vot.