El PSOE ha sol·licitat al Jutjat d'Instrucció número 19 de Madrid personar-se com a acusació popular en el procediment judicial del cas que afecta la parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, perquè considera que es tracta d'una qüestió d'“interès general”. Aquest jutjat ha citat a declarar el 20 i 21 de maig a Alberto González, parella de la presidenta madrilenya i a quatre persones com investigats per dos presumptes delictes de frau a Hisenda i un de falsedat en document mercantil. Ayuso, per la seva part, considera que l'intent de personació del PSOE és una "actitud chavista" i una "persecució" contra ella.

En el seu escrit, difós als mitjans, el PSOE justifica la seva personació en la causa, sense necessitat de querella ni fiança, perquè indiquen que “els fets que porten el seu origen, en principi, en contractacions relacionades amb el subministrament de materials sanitaris adquirits durant la gestió de la crisi de la COVID-19, i que, en qualsevol cas, afectarien els interessos generals com és un intent de defraudació a la hisenda pública, ens trobaríem davant una causa d'interès general dels ciutadans”.

“És per això que el PSOE sol·licita la seva personació en la present causa en representació dels seus afiliats i l'interès general de la ciutadania que presideix l'actuació d'aquesta organització”, afegeix. El portaveu del PSOE de Madrid, Juan Lobato, ha insistit en declaracions als mitjans en el motiu de defensar “l'interès general” dels madrilenys i espanyols per conèixer què ocorre amb els “350.000 euros de tots els madrilenys” que suposadament ha defraudat a Hisenda González Amador i “per a fiscalitzar cada euro que han pagat amb els seus impostos les famílies i empreses de la Comunitat de Madrid”.

Lobato s'ha referit així al fet que l'empresa de la parella de la presidenta, segons ha dit, va passar de facturar “27.000 euros a 1,7 milions, principalment perquè ha rebut diners del Grup Quirón”, companyia que —ha apuntat— és la “major receptora de fons públics de la Comunitat de Madrid”. En aquest sentit, Lobato, igual que va anunciar la setmana passada la portaveu adjunta del seu grup en l'Assemblea, Marta Bernardo, sol·licita personar-se per a tenir “accés al procediment i a tota la informació per a fiscalitzar” a on ha anat tots els diners.

Ayuso ho titlla d'"actitud chavista"

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha censurat la petició del PSOE-M de personar-se en la causa judicial que afecta la seva parella, la qual cosa al seu judici denota "actituds chavistes" i s'emmarca en una "persecució" contra la seva persona. "Han comès una gran malaptesa, perquè són incapaces de dissimular l'estratègia política que hi ha en tot això, que és intentar, a través del personal, fer mal a un adversari polític", ha declarat Ayuso als mitjans després de visitar una oficina d'ocupació a Madrid. "Allà ells amb aquestes activitats i amb aquestes actituds chavistes, no sé fins a on creuen que els portarà", ha insistit Ayuso, qui ha agregat: "No m'estranya que s'estiguin quedant els últims, en política, en la Comunitat de Madrid (...), perquè no estan per a fer gens positiu".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!