El govern del País Valencià —en mans de PP i Vox— segueix protagonitzant polèmiques. Ara, el PSOE ha mostrat el seu rebuig a les declaracions de la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, de Vox, evitar parlar de dictadura i per referir-se a Francisco Franco com un "personatge històric". En una entrevista publicada aquest diumenge al diari Las Provincias, preguntada sobre si considerava el franquisme una dictadura, tal com ha afirmat el seu soci de govern, Carlos Mazón, ella es va limitar a afirmar "vaig néixer el 1977. Per a mi Franco és un personatge històric. No li puc dir més". A més, preguntada sobre el concepte violència de gènere, va afirmar que "no li agrada catalogar les coses". El partit socialista considera que aquestes afirmacions són "incompatibles amb la seva responsabilitat política" com a membre del govern autonòmic de València perquè en elles es veuen "dificultats per a condemnar el franquisme i la violència de gènere dels socis ultres del PP a la Comunitat Valenciana". En la citada entrevista, Núñez també ha mostrat el seu negacionisme cap al canvi climàtic, en ser preguntada sobre si aquest fet afecta en la prevenció i freqüència dels incendis, va afirmar que cal treballar "en diferents aspectes". Quan el periodista li diu que no vol parlar de canvi climàtic, la consellera insisteix que "no cal tenir en compte un concepte", i insisteix: "No m'agrada establir conceptes. Soc de veure la realitat, veure els factors i analitzar-los. I després posar les solucions". 

Des del PSOE consideren que els d'Abascal, els qui denominen com "companys de viatge" del PP, estan actuant, com en aquest cas, "cada dia com el que són: ressons d'un passat que va fer del nostre país una dictadura feixista en plena Europa durant quaranta anys".

L'oposició carrega contra Núñez

Des de l'oposició han carregat durament contra les declaracions de la consellera ultra. El portaveu socialista a Les Corts valencianes, José Muñoz, s'ha preguntat en el seu compte de X "en mans de qui estem" vistes aquestes respostes de la consellera.

El portaveu de Compromís, Joan Baldoví, ha afirmat que "aquest és el nivell del Consell de Mazón. Elisa Núñez, franquista i incompetent". En una publicació a les xarxes ha afegit: "Us imagineu una ministra d'Alemanya dient: "Vaig néixer en 1977. Hitler és un personatge històric. No puc dir més"?

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!